2024-02-28 33 瀏覽
趁今日放假約左朋友去銅鑼灣食泰國野,今次想推介呢間餐廳係位於總統戲院頂樓,非常有FEEL的一間泰式餐廳,有埋戶外地方,岩晒打卡。我地無BOOK位,職員好快安排我地入座,好彩D座位都好鬆動,而且聽住D好輕鬆既音樂,減壓一流。冬陰功湯去泰國餐廳必點既冬蔭功,份量非常充足,入面有大蝦,蘑菇,草菇,香茅,勁多配料,酸酸辣辣咁,非常開胃!我同朋友每人都飲左兩碗添! 咸魚炒芥蘭好耐都無食過芥蘭,佢煮得爽口,咸魚亦都提升到成件事,勁香同埋好有鑊氣,真係要讚下個廚師。泰式炒米粉超級大碟,本身已經好飽,但佢個味道好香,配菜亦都唔少,有豬肉、椰菜花、豆角,蛋花,個調味亦都岩岩好,唔會過咸或者太淡。泰式蝦餅兩個人食真係差D食唔晒,個蝦餅炸至金黃色,切開一半都覺得好大夠,入口彈牙,外脆內軟,配上甜酸醬料感覺無咁熱氣。相思飄香用椰奶加上紅豆成件事出奇地好夾,好中意食紅豆,勁有口感

冬陰功湯

咸魚炒芥蘭

泰式炒米粉

泰式蝦餅

相思飄香
用椰奶加上紅豆成件事出奇地好夾,好中意食紅豆,勁有口感