2023-06-06 453 瀏覽
呢間既船麵今我印象好深刻,今次已經是第二次嚟食。我哋點咗二人套餐,選擇了泰式燒豬頸肉,份量比預期中少,味道適中不會太過醎,最好味係個醬汁,少少甜多多辣,真係好好味。泰式抄通菜,份量算多,但有少少油,味道不過不失。鮮蝦抄金邊粉,其實抄得都算干爽,味道亦不錯,蝦亦算大只,而配料亦算多。份量都不少,兩人都可以足夠。飲品有賣一送一,所以選了珍多冰及青檸梳打。再加多兩碗泰式遊船濃湯河,分別叫了豬手+肉丸 及 肉丸+肉片+豬潤。大.大碗,份量多,配料不少,湯好鮮甜,好好味。炸豬皮好脆好香口,無臭豬味。成碗麵,只有一塊豬手皮,全部都係肉,豬手肉雖然好淋,但不喜歡多肉。肉丸有少少實,不是彈口,不是我喜歡哪種,肉片是淋滑,不是鞋口,豬膶好鞋,不好吃,齋吃粉+湯最好味!
呢間既船麵今我印象好深刻,今次已經是第二次嚟食。

2023-06-02
  • 大城招牌船麵