2012-04-14 16 瀏覽
仲記得好耐之前第一次食覺得只係好一般既車仔麵,不過當之後再番去食多幾次時,就會發現原來榮記既車仔麵係愈食愈好味的每次都女朋友去食都一定係叫三餸!大家可以見到湯底極深色,飲落去有重重既牛腩味。係難得我係唔洗加辣既情況下,都已經好鍾意飲既湯底,very good:我的必叫有牛腩同牛筋,加埋佢既牛腩湯底真係prefect match!另外,每次我都會睇心情去試下唔同既餸,今次就咁岩叫左墨魚頭。依個墨魚頭我覺得只係一般,可能因為本身不是本人至愛,所以只係過得去吧。下次會再叫過第二樣女朋友的必叫有豬紅,蘿白,雞翼尖。無錯,已經係三餸,每次都係依三樣,大家都可以想像到係幾好味,佢係幾咁鍾意食的。雖然榮記加過好多次價,由之前既$26加到依家既$28。不過以銅鑼灣黎講,佢都仲係好味,抵食之選。可能好多人會覺得食得唔舒服,因座位問題,不過其實佢係搬新店後已改善很多,再加上不錯的服務,我相信我會繼續支持榮記,食我喜愛的超入味車仔麵

三餸$28,銅鑼灣黎講還算抵食
我的必叫有牛腩同牛筋