2008-11-08 5 瀏覽
星期五晚, 訂咗兩位喺8:30pm, 遲左15分鐘到, 等到9:10先可以入座. 入到去好多人, 鋪位同枱與枱嘅距離都好細, 日本魚市場裝修, 好光猛. 被安排坐bar枱. 睇住師傅整壽司, 亦睇住師傅隔離嘅人兄開大水喉係咁洗d貝殼類食物, 喺你面前刮開d貝殼, 挑象拔蚌腸等等... 有d令人管毛恫 鯛刺身 $38: 抵食, 預先加咗鹽同松茸菌油, 味道特別. 但未必人人受到嗰陣松茸菌油味 (有人覺得似電油味).加拿大海膽壽司 $50件 : 有好多海膽, 鮮甜, 紫菜仲好脆. 佢有$90件嘅日本海膽.牡丹蝦壽司 $55件: 非常鮮甜, 肉厚又大隻, 好味. 不過我哋叫佢拎個蝦頭去炸, 真係錯晒, 炸過龍之餘亦非常之油膩, d膏無晒.劍魚刺身 $23塊 : 本來叫油甘魚, 黎到變劍魚. 不過都係好厚好新鮮. 三文魚刺身 $23塊 : 新鮮, 正常.帆立貝壽司 $20: 係比較結實同爽口嘅品種, 新鮮, 個人覺得麻麻.多春魚 $34: 3條, 又乾又細. 唔係好得, 不叫也罷.雞軟骨 / 牛舌 / 軟殼蟹手卷: 等咗45mins都未黎, cancel 咗, 我地趕時間要求cancel佢都

三文魚刺身 $23塊 : 新鮮, 正常.
雞軟骨 / 牛舌 / 軟殼蟹手卷: 等咗45mins都未黎, cancel 咗, 我地趕時間要求cancel佢都無留難.
生啤 $9: 無冰縝到喎, 不過細細杯都幾好.

論食物地區服務態度, 價錢算合理. 刺身壽司真係好新鮮, 燒物就麻麻.
  • 鯛刺身
  • 牡丹蝦