2016-08-06 1065 瀏覽
是夜友人生日,指定嚟極尚大瀛喜,無他,由頭食到尾,無停口,真係好好味。食放題我地鍾意早d食,多d時間消化健康之餘,呢度早食仲有85折,抵好多呀5點半準時到,原來已經入得座,見到入面嘅食家已經拎嘢食,呢度裝修過,加咗沙律吧、雪糕機、果汁機,所以有d buffet feel,大家都行嚟行去攞嘢食,嘢飲放題實在太多選擇,以下推薦encore之選刺身類:劍魚腩-肥美多脂,美味珍寶赤蝦-大大隻,肉甜,爽口北寄背-一向愛食,個人偏愛,大隻爽身海膽手卷,新鮮,唔腥,食多兩卷滿足了壽司類,鍾意放題嘅壽司細細粒,唔頂胃:-鵝肝帶子,好正,鵝肝少少地都好,無咁漏-三文魚系列吸引,新鮮好味沙律吧嘅沙律菜,款式多,夠新鮮,而且醬汁亦多達6、7樣,如芝麻醬、凱薩醬等,總有啱口胃的👍🏻👍🏻黑松露炒雜菇,好香噴噴嘅黑松露味,令雜茹好味提升,食咗2轉😁😁熱葷方面,偏愛羊架,無蘇味,肉淋,夠味!-咖哩蟹,好辛辣,好入味,無諗過放題食到咁得嘅街頭風味,正呀。甜品方面:-自製乳酪雪糕最吸引,要排隊,同出面磅重嘅一樣,但有好多配料,如朱古力豆、棉花糖等,我食咗2大杯,哈哈-芒果糯米卷,芒果甜的,不錯-小杯tramisu,好好

放題實在太多選擇,以下推薦encore之選

刺身類:
劍魚腩-肥美多脂,美味
珍寶赤蝦-大大隻,肉甜,爽口
北寄背-一向愛食,個人偏愛,大隻爽身
海膽手卷,新鮮,唔腥,食多兩卷滿足了
壽司類,鍾意放題壽司細細粒,唔頂胃:

-鵝肝帶子,好正,鵝肝少少地都好,無咁漏

-三文魚系列吸引,新鮮好味
熱葷方面,偏愛羊架,無蘇味,肉淋,夠味!

甜品方面:

-芒果糯米卷,芒果甜的,不錯

-小杯tramisu,好好味,同平時食開嘅無分別,又食咗幾杯

-brownie, 夠濃朱古力味喎,仲好有質感,又係好好味
總括嚟講,食得好開心,一路嗌飽,但又繼續食,野食美味,質素高,下次再食過😁😁😁

2016-08-05
  • 海膽手卷