2016-03-05 1131 瀏覽
平時同friend 食放題都只係去旺角個頭,今次我地衝出旺角去左銅鑼灣E間放題真心Jeng, 食物, 環境, 服務都No. 1講下環境先, 一入門口就見到個自助Bar 有好多甜品同埋見到師傳係廚房整壽司,幾特別。平時去親嘅放題環境通常都好迫,同隔離坐到埋一埋。但係E到幾好,夠寬落,唔洗同人地坐到gum 近。餐廳亦都好有心思,我見到隔離搭臺嘅時候,D staff 都會放塊板係張臺中間夠晒私隱。餐廳D燈光明亮,個背景音樂仲要有好多好hit ge 韓文歌,我E位小韓迷of course食得好開心la。Service quality 都very good! 我自己最怕漏單,交極張單都無點左個D野食真系會燥燥地。係E到食就無問題la佢地好少漏單,勁讚! 落單後好快有食物,唔洗等到頸都長。D staff 會keep 住就圍行,一寫完張單就即刻有人收 ,夠快手環境好已經加分, D 食物夠Jeng 先係main point。個晚我同個friend叫左好多野食,我覺得最Jeng係個芝士年糕,柚子皮左口魚壽司同香芒三文魚加洲卷 yummy個芝士年糕真系好食到爆晒分!!之前係其他放題店食個D都可能唔係新鮮整
E間放題真心Jeng, 食物, 環境, 服務都No. 1

講下環境先, 一入門口就見到個自助Bar 有好多甜品
佢地好少漏單,勁讚! 落單後好快有食物,唔洗等到頸都長
個芝士年糕真系好食到爆晒分!!之前係其他放題店食個D都可能唔係新鮮整,個皮林左,D芝士餡已經凍晒。但係E間D芝士年糕炸到好靚,好金黃色,唔會炸到燶晒亦夠香口,漲漲地成個波gum,見到已經流口水!!!佢仲要熱辣辣,個外皮脆卜卜,入面嘅年糕好煙靭,咬開個年糕D芝士仲會拉到有絲
黎到一定要食!!
到柚子皮左口魚壽司 laa~ 我同我個friend 見到個係新野就試下。 食落感覺好fresh,有好香ge柚子味
 同埋因為d柚皮唔算太苦,甘甘地,同左口魚淡淡ge
鮮味好match
個香芒三文魚加洲卷都好特別。我通常食加洲卷都唔會有芒果,更加唔會有三文魚。E個加洲卷好colourful好靚,D芒果好甜,三文魚無腥味、好鮮。我一開頭見到入面有牛油果都怕,因為我唔太鍾意牛油果陣味,但係後尾食落又唔係好覺牛油果嘅味
最後緊係要食甜品la
見到 FroYo (Frozen Yogurt)又點可以放過,我仲要係部機到敢左一大碗同落左好多朱古力豆
都唔知做番幾多次gym 先補到數 lol

E家野真心抵食,唔去走寶!!!!!!!!!!
雞軟骨,燒鰻魚
火灸三文魚壽司