2008-06-01 7 瀏覽
今次係同男友去,因為佢都未去過,咁啱就到一齊再加上電視效應佢都想食,所以就黎左呢到食晏啦。我地叫左:1) 吞拿魚腩 – 上次食中吞拿(無筋),就真係無筋,入口溶化;今次呢個佢話有少筋,真係啵,不過入口即溶又唔影響既,好新鮮,好食~2) 三文魚子兩件俾自己,兩件飛魚子俾男友 - 呢兩件都係我地各自既"飛佛",所以無野會彈架。3) 蟹棒 - 係男友既,佢唔知點解係勁鐘意食架。4) 三交魚刺身 - 男友既至愛,不過佢話呢到唔夠【元神】,人地大件同厚身好多,呢到唔抵食。5) 蟹子青瓜沙律 - 叫既原因係男友唔多鐘意食沙律,除左呢個。呢個都係一般啦,中規中距。6) 炸蠔 - 佢係新鮮炸架,好熱辣,不過佢既蠔就唔係勁蠔味,所以麻麻地鐘意食蠔既人都可以試下。男友佢俾我訓練到可以食蠔味同海水味重既蠔,所以佢食左一隻就唔食啦。7) 蛋燒 (熱食) - 去到邊都叫,每次叫都係覺得【一門】好食好多。8) 天婦羅 – 超超超難食,個粉漿都唔係天婦羅漿,個漿又厚,真係唔掂!9) 蟹肉魚子壽司 - 我男友一啖食左但係完全無俾comment。10) 牡丹蝦壽司 - 我最近既至愛,上次食不知幾大隻,今次細隻左,不過一

3) 蟹棒 - 係男友既,佢唔知點解係勁鐘意食架。

10) 牡丹蝦壽司 - 我最近既至愛,上次食不知幾大隻,今次細隻左,不過一樣都係鮮甜爽脆。

11) 墨魚&八爪魚壽司 - 唔知點解男友會叫,不過一樣啦,食完都係無乜comment。

12) 冷烏冬 - 叫既原因係朝早去左抽血又無食野,我驚我唔夠血糖會暈所以先叫架即,平日根本唔會食既。

基本上都係唔太差既一餐,不過食完既時候,有個waiter講開,如果訂位,最低消費係每位$300!嘩我呢餐兩個人都係食左$280,要$300/位,真係好過去搶啵~男友即刻話車!$300我可以食得好好啦,唔駛係呢到食呀~