2023-09-08 438 瀏覽
平時見到呢啲又食環境,又食質素嘅鐵板燒,就知佢呢個價錢唔會平得去邊。但係難得呢間鐵板燒做緊感謝祭,就梗係去試吓。呢間鐵板燒喺銅鑼灣信和廣場,全層都係餐廳範圍。分開咗壽司同埋鐵板燒嘅area。裝修同埋環境都好好。有啲位置仲對住海景添! 所以如果同情人或者慶祝生日,記得要book間海景房 🌅咁當然,除咗食環境之外,食物嘅質素都好重要。雖然感謝祭,但係食物嘅質素都唔馬虎。首先,嚟咗個刺身拼盤,有赤身,馬刀背同埋池魚。質素都唔錯,絕對係新鮮。鐵板燒我哋點咗兩個餐,分別係澳洲和牛薄燒同埋美國牛肉厚燒。個餐其實仲有得揀埋鮑魚,同埋蝦。仲有可以任選兩款時令海鮮,蠔或者鵝肝。師傅先燒咗四款蔬菜俾我哋,啲菜都鮮甜同埋新鮮。再來就係鮑魚。師傅燒到剛剛好,口感唔太un。有一種淡淡的海水味道。非常香口。蠔就好似有啲失手,煎燶咗嗰邊。但係牛油味好重,反而搶走蠔嘅鮮味。反而啲煙肉幾好食,煎脆左係唔錯👍🏻。鵝肝非常之好食,夠濃味,油分好足。表面香脆,入口融化。個包其實可以唔使,我鍾意食到鵝肝嘅原味。之後就到蝦,質素都唔錯,冇煎到過熟。上面係自家製嘅蝦膏汁。澳洲和牛薄燒,肉味濃厚,入口即溶。配埋啲蒜片同埋蔥,感覺少咗

師傅先燒咗四款蔬菜俾我哋,啲菜都鮮甜同埋新鮮。

之後就到蝦,質素都唔錯,冇煎到過熟。上面係自家製嘅蝦膏汁。

澳洲和牛薄燒,肉味濃厚,入口即溶。配埋啲蒜片同埋蔥,感覺少咗油膩感。嗰種肉味持久唔散。和牛我覺得適合薄燒多啲,咁就唔會令到自己太滯

美國牛肉就肉味濃啲,但係唔會太un。真係燒得剛剛好👌🏻

炒飯就普通啲,都係純粹填飽你個吐。但係加埋櫻花蝦嘅香味,同埋佢哋自製嘅蝦汁,比起出面其他炒飯有特色好多。

呢個係classic既鐵板燒甜品。如果熱辣辣咁食其實係唔錯嘅。可惜佢已經放咗一段時間,雖然仲係非常脆口,但係凍左啲,失色咗少少。

甜品🍮,牛奶香味唔錯👍🏻,紅豆🫘甜。

總括嚟講呢個感謝祭係非常之抵食,質素非常之好。唔怪得知佢星期一到全院爆滿。值得推介!
2023-09-08