2024-02-07 106 瀏覽
銅鑼灣希慎裝修過後多左好多新店,Sarasei係其中一間,主打蛋榚甜點,件件都色彩繽紛,非常可愛,趁住團年,人多可以試多啲款式,我都忍唔住買左啲返屋企同家人一齊食。戚風蛋榚切件裝有多款選擇,即日新鮮製造,入口非常鬆軟。京都焙茶同皇室紅茶茶味香濃,濃厚朱古力亦唔會過甜。蛋榚卷賣相極為吸引,原條一條$88,有兩款味道,分別係北海道生乳忌廉同皇室紅茶北海道生乳。由於兩款都想試,亦唔想買兩大條,所以買左兩件切件。蛋榚入口濕潤,甜而不膩,食落非常軟熟。北海道生乳忌廉非常幼滑,牛奶味香濃,皇室紅茶北海道生乳茶味則帶濃濃紅茶香氣。飯團蛋榚對我黎講真係好新穎,外型非常可愛,包裝同飯團一模一樣,法式薄餅包著忌廉蛋榚,十足蛋榚三文治咁,食嘅時候好似食飯團咁撕開包裝就食得,非常方便。味道方面,楊枝甘露芒果味相當清新,伯爵茶朱古力茶味香濃,中間仲夾雜左唔少伯爵茶碎片,極有口感。除左切件裝蛋榚外仲有原個蛋榚買,下次有家人或朋友生日,一定要試下。

戚風蛋榚切件裝有多款選擇,即日新鮮製造,入口非常鬆軟。

京都焙茶同皇室紅茶茶味香濃,濃厚朱古力亦唔會過甜。

外賣自取