朋友介紹話呢一間係台式珍珠奶茶嘅始祖!我本人好鍾意番茄湯,所以嗌咗呢個蕃茄牛筋牛腩面。牛筋同牛腩都蚊到非常淋、好入味!湯底酸酸美味但又不失牛肉嘅香濃味道!我自己係好鍾意!蕃茄係好鮮甜、白菜仔亦都新鮮好味。差唔多要飲晒啲湯!朋友order咗呢個台式便當。賣相都非常之靚仔!第二日有嘢做,又來到銅鑼灣。心思思結果又走去食喎。今次叫咗呢個三寶牛肉麵。呢個牛肉麵真係好足料。裏面相信有牛展、金錢肚等等。都係果句肉質好新鮮、好入味、蚊得好淋。不過湯底冇蕃茄湯咁濃。面底都唔錯。不過我都係鍾意番茄湯個湯底同埋面底囉。由於我係一個不折不扣嘅青瓜怪。雖然價錢唔平,記得好似大約$38嘅一個醃青瓜。我都照叫咗啦。不過係冇後悔㗎😆佢嘅辣係香嘅,酸味剛剛好、好輕微,青瓜非常之新鮮爽脆。I enjoyed it a lot! 食到呢度其實已經飽到入心入肺㗎啦。但你都去珍珠奶茶嘅始祖,點可以唔飲珍珠奶茶呢?結果叫咗呢個鐵觀音珍珠奶茶!$34絕對值回票價!鐵觀音味香濃!奶味亦不會過搶。非常之完美嘅平衡。不過本人經常要睇住飲食,所以走甜!健康啲!最後嘅評論係:可以一食再食,甚至會有啲掛住佢嘅一間台式餐廳。最後都讚下佢哋嘅員
朋友介紹話呢一間係台式珍珠奶茶嘅始祖!
蕃茄牛肉麵

差唔多要飲晒啲湯!

台式便當

朋友order咗呢個台式便當。賣相都非常之靚仔!
三寶牛肉麵

第二日有嘢做,又來到銅鑼灣。
心思思結果又走去食喎。
今次叫咗呢個三寶牛肉麵。

呢個牛肉麵真係好足料。
裏面相信有牛展、金錢肚等等。
都係果句肉質好新鮮、好入味、蚊得好淋。
不過湯底冇蕃茄湯咁濃。
面底都唔錯。
不過我都係鍾意番茄湯個湯底同埋面底囉。

由於我係一個不折不扣嘅青瓜怪。
不過係冇後悔㗎😆
鐵觀音珍珠奶茶

食到呢度其實已經飽到入心入肺㗎啦。
但你都去珍珠奶茶嘅始祖,點可以唔飲珍珠奶茶呢?
結果叫咗呢個鐵觀音珍珠奶茶!$34

絕對值回票價!
鐵觀音味香濃!奶味亦不會過搶。
非常之完美嘅平衡。
不過本人經常要睇住飲食,所以走甜!健康啲!

最後都讚下佢哋嘅員工,其實都算幾有禮貌、服務質素都算唔錯㗎啦。
起碼坐位,你自己揀,唔會逼你坐某啲位置。揮手唔會個個得低頭。算係幾Helpful.

有時食嘢,除咗食物質素高之外,服務都佔好高嘅影響力。因為食到一肚氣、唔開心嗰陣,啲食物幾好味都冇用。

報告完畢。
我會比五星星佢。
不過Peak hour會好多人。

好似我今日11點幾12點去剛剛好可以享受一個舒舒服服嘅午餐。中午一點之後相信就冇呢支歌仔唱喇。
2019-12-08
蕃茄牛肉麵