環境好靚好高尚,好似高級酒店既酒廄,有大大個酒櫃放咗好多唔同嘅酒,場內播放住一啲西式音樂,非常之高雅。加入餐廳已經有人熱情咁樣迎接,立即帶位,服務非常之好!鐵觀音 茶位@28茶壺嘅造型都係非常之靚,係透明嘅!茶味亦都香濃香醇!叫咗兩個午市套餐花膠燉雞湯個湯份量都幾大,一打開仲非常足料!有超級厚身真材實料花膠大大嚿!入邊嘅雞都非常多!啖湯,嘩!非常之清甜!一嚟到熱辣辣出煙,都忍唔住不停係咁飲😙感覺好養生補身添!花膠鮑汁燴飯跟原隻鮑魚(跟燉湯,白飯)$198一上枱已經氣派十足!!好吸睛!!花膠係超級厚身,亦都炆到好腍配上鮑汁非常之夾!而鮑魚係原隻上,矜貴非常!公司聚餐或者請客真係好啱食呢個!黑松露煎雞(跟燉湯,白飯)$158呢個黑松露煎雞一食落口真係好香黑松露味!而且煎外皮煎到很香脆,中間肉質嫩滑,還有蒜蓉香蔥爆香非常之惹味,回味無窮!朋友話下次會再嚟多次!🍱明廚 (銅鑼灣)📌📍銅鑼灣堅拿道西15號永德大廈地下G8-11號舖

鐵觀音 茶位@28
茶壺嘅造型都係非常之靚,係透明嘅!茶味亦都香濃香醇!

叫咗兩個午市套餐

花膠燉雞湯

花膠鮑汁燴飯跟原隻鮑魚(跟燉湯,白飯)$198

黑松露煎雞(跟燉湯,白飯)$158

🍱明廚 (銅鑼灣)
📌📍銅鑼灣堅拿道西15號永德大廈地下G8-11號舖