2010-05-09 10 瀏覽
一早book定位, 母親節當晚七點去到大概6點50分, 已經見到入面滿座, 外面有幾個人等緊位, 我問門口帶位我地book 左7點入得未, 佢話arm arm 好執好枱, great~三個人食, 點左個二人餐,兩個特色龍蝦湯: 有幾粒龍蝦肉, 有幾片磨菇, 我覺得湯幾好味, 好熱辣辣, 龍蝦肉其實唔係咁好味, 我覺得唔夠新鮮, 反而磨菇片仲香~ overall 都唔錯 芝士焗龍蝦帶子天使麵: 芝士好香, 龍蝦汁幾好味, 芝士同龍蝦汁都唔會話唔夠, 唔會食到最尾無哂汁, 帶子多過龍蝦, 但係龍蝦肉好味過帶子, overall 又係幾好味 (不過側邊兩塊好似好靚ge脆片都唔脆, 亦都無乜味)韓美豬仔骨(韓風Kimchi豬仔骨及醬燒豬仔骨伴凱撒沙律及美國瘋薯條): 各有各好味, 美式即一般味道, 有保證; 估唔到韓式又幾得意, 酸D同辣D, 令到豬仔骨更惹味, 不過我唔係咁鍾意食放響上面ge泡菜, 潑開左... 美國瘋薯條夠熱夠脆好食, 凱撒沙律: 其實本身唔係好鍾意食生ge菜, 但係D菜點左豬仔骨醬汁真係好味好多, 清哂~ + $11 有個芝士餅: 其實幾平, 不過唔係咁好食, 我覺得唔
一早book定位, 母親節當晚七點

三個人食, 點左個二人餐,

(不過側邊兩塊好似好靚ge脆片都唔脆, 亦都無乜味)

+ $11 有個芝士餅: 其實幾平, 不過唔係咁好食, 我覺得唔係咁夠芝士味, 餅底亦都唔夠香, 下次唔會再食呢個甜品

兩杯熱奶茶: 一拎到黎已經覺得咁白ge, 一飲落去, 真係好多奶, 完全飲唔到茶味, 好彩我本身對奶茶無乜要求, 多奶又好, 少奶又好, 其實佢D奶應該係幾靚ge, 所以我覺得杯奶茶其實都幾好味, 不過如果唔鍾意多奶真係記得叫佢少奶... 好少高級少少ge餐廳唔係自己加奶ga lor...

服務唔錯, OK主動, 好有禮拜, 有求必應

會再黎!

P.S. 母親節正日都可以用兩張$50現金券, good!
特色龍蝦湯
芝士焗龍蝦帶子天使麵
韓美豬仔骨
芝士餅
奶茶: 得奶味, 無茶味
2010-05-09
母親節