去咗間好得意嘅復古玩味主題餐廳,Sicklyland Cafe 悉尼樂園,餐廳嘅畫用米奇做主題,有好多好可愛壁畫,仲放左好多懷舊嘅傢俬電器,打卡一流!🍄我哋食咗招牌鹽燒牛舌,外脆內軟、食落口咸香美味,而且好juicy 又好鬆軟,啱我口味!🍄喇沙龍蝦汁配大蝦長通粉,啱晒我哋嗜辣者,好特別嘅係佢用喇沙汁去配長通粉,都係第一次食,配搭出嚟又出奇地夾,好鍾意。🍄至於南瓜蟹肉燴飯,南瓜香甜,再加上蟹肉嘅鮮味,真材實料,係健康美味首選。🍄Peach1664 Cocktail加入薄荷葉同桃,特製嘅1664,甜中帶果味,富有創意。

南瓜蟹肉燴飯
招牌鹽燒牛舌
喇沙龍蝦汁配大蝦長通粉
題外話/補充資料: 去咗間好得意嘅復古玩味主題餐廳,Sicklyland Cafe 悉尼樂園,餐廳嘅畫用米奇做主題,有好多好可愛壁畫,仲放左好多懷舊嘅傢俬電器,打卡一流! 🍄我哋食咗招牌鹽燒牛舌,外脆內軟、食落口咸香美味,而且好juicy 又好鬆軟,啱我口味! 🍄喇沙龍蝦汁配大蝦長通粉,啱晒我哋嗜辣者,好特別嘅係佢用喇沙汁去配長通粉,都係第一次食,配搭出嚟又出奇地夾,好鍾意。 🍄至於南瓜蟹肉燴飯,南瓜香甜,再加上蟹肉嘅鮮味,真材實料,係健康美味首選。 🍄Peach1664 Cocktail加入薄荷葉同桃,特製嘅1664,甜中帶果味,富有創意。
2024-02-04
南瓜蟹肉燴飯