2018-12-06 82 瀏覽
早排聽朋友講呢間lunch 幾好食,價錢都唔算貴,今日咁啱附近做野就上去試下先。我地嗌在「老壇酸菜雙人餐」(即係酸菜魚)、「碧綠脆筍」、「正經的雞被撕」(即係手撕雞),同埋「雨露均沾」(即炸年糕),跟餐仲有飲品,酸梅湯就免費,其他加10蚊。前菜,個人好喜歡「碧綠脆筍」,麻而不辣 ,鍾意麻辣,但唔食得辣既人就啱晒,下次都一定會ENCORE。而「正經的雞被撕」,除左雞肉,配料仲有香香既莞茜,同乾辣椒,整體味道濃淡適中,有點偏辣,要小心咬到「炸彈」。「老壇酸菜雙人餐」,一大鍋酸菜魚,主角魚係新鮮魚,爽甜;大配角酸菜,都非常出色,好似係廚十三自家秘製。甜品「雨露均沾」,黏黏的甜甜的,煙煙韌韌,味道有點似煎堆呁香口,而味道就係甜味,食完辣再吃小甜品中和返!