2021-12-22 712 瀏覽
今日去左灣仔食lunch,就食到一間好好食嘅串揚小店。午市套餐嘅選擇唔多,只有四款。串揚有三款而串燒就只有一款。我哋點左一個串揚一個串燒大家share。<串揚5款套餐,$128>美國安格斯牛肉眼,海蝦,日本洋蔥,紫蘇雞肉,半熟流心蛋美國安格斯牛肉眼就算炸左都仲係好腍,好香牛肉味,一啲都唔油膩。海蝦好好食,超彈牙,都有啲鮮甜嘅味道。日本洋蔥一啲都唔刺激,食到嘅就只有洋蔥嘅甜。紫蘇雞肉比較特別,不過有少少嚡,但係都幾好食。半熟流心蛋係真係流架!不過真係冇乜味,店員都有㗎可以落啲鹽,落左鹽就好食好多!而飯團就冇乜特別,入邊有啲漬物,有漬物嘅會偏咸。無漬物嘅位置我就點左個醬,我覺得都好好食!<串燒4款套餐,$118>汁燒雞翼,煙肉車里茄,美國安格斯牛肉眼,鹿兒島五花肉汁燒雞翼好香,燒到雞翼皮脆,雞翼肉仲係好嫩滑。煙肉車厘茄refreshing,我嫌得兩舊唔夠。美國安格斯牛肉眼都係好好食,但相對之下就會比串揚油膩啲,但係又好香好好食。鹿兒島五花肉個人認為有啲膩,友人覺得好正,肥美適中,而且燒得好香好惹味。整體而言我都好推介朋友去食,特別係set lunch價錢唔算
今日去左灣仔食lunch,就食到一間好好食嘅串揚小店。

串揚5款套餐
<串揚5款套餐,$128>
美國安格斯牛肉眼,海蝦,日本洋蔥,紫蘇雞肉,半熟流心蛋
海蝦好好食,超彈牙,都有啲鮮甜嘅味道。
日本洋蔥一啲都唔刺激,食到嘅就只有洋蔥嘅甜。
紫蘇雞肉比較特別,不過有少少嚡,但係都幾好食。
半熟流心蛋

串燒4款套餐
<串燒4款套餐,$118>
汁燒雞翼,煙肉車里茄,美國安格斯牛肉眼,鹿兒島五花肉
汁燒雞翼好香,燒到雞翼皮脆,雞翼肉仲係好嫩滑。
煙肉車厘茄refreshing,我嫌得兩舊唔夠。
美國安格斯牛肉眼

整體而言我都好推介朋友去食,特別係set lunch價錢唔算好貴,而且環境都幾舒適。我希望下次可以happy hour或者食個輕晚餐chill下!
2021-12-14
串揚5款套餐