2013-05-31 242 瀏覽
好耐之前聽人講話呢間的吞拿魚生飯好正, 但次次經過都好似要等位, 有日見落雨少d人就試下. 入面係舊日本舖頭裝修, 坐得都幾逼下.都有幾款揀, 除左吞拿魚飯仲有普通粒粒魚生飯, 三文魚飯同d小食. 但既然吞拿魚出名, 就叫左個荵藍鯨吞拿魚蓉飯. 我本身唔係特別鍾意食吞拿魚, 但佢D吞拿魚蓉真係好香, 魚蓉唔會覺得爛到一pat 野咁. 可惜荵粒唔夠多. 飯我覺得稍過黏同淋. Set的配菜唔得, 菜絲冇味有渣, 玉子太硬, 唔夠蛋汁同蛋味. 味噌湯幾好, 濃度適中, 都幾多料.總結: 以呢個價錢, 佢的吞拿魚生飯真係不錯. 配菜真係唔得, 如果要食, 齋叫魚生飯就ok了.