2018-06-23 352 瀏覽
又係時候約朋友打邊爐!今次大堆頭的往西走,來到灣仔的火鍋店,一入門口就初被掛在頭上的裝飾吸引著,哈哈!食火鍋必做步驟,混醬先!這個冬天我食了N個火鍋,又嚟!好悶呀omg !不過呢度係用鐵煲放住花甲蒸的!入面的材料都幾豐富,花甲很新鮮打邊爐一定要有的炸響鈴,呢度的三秒響鈴卷係即炸的,稍為一碌就可以食啦!外軟內脆真係配番茄湯最prefect 池!吸收晒清甜的湯底精華!我已經忘記係油炸過,哈哈!另外豬紅都係好新鮮㗎!另外仲叫左牛肉,湯底甜甜地又多菜,蔬菜芋絲吸晒湯頭的甜味,正!連我戒緊牛肉的,都忍不住吃了兩舊和牛!!牛肉紋路清晰,牛味豐腴!輕輕一碌就可以食啦!整體來說,食物質素屬中上有新意,硬件唔差,人數多的話,都會再來的,始終新舊都有,易合大家要求!
另外豬紅都係好新鮮㗎!