2016-05-28 994 瀏覽
上星期我同左一個好多年無見嘅朋友食飯,我地去左銅鑼灣嘅「喜來稀肉」食韓式燒烤我們叫左喜來烤肉、牛肋骨肉、五花肉、豬頸肉。一品料理有炒年糕,蔥餅同石鍋拌飯等!喜來烤肉,賣相超級精緻吸引,因他們將幾片薄身牛肉堆砌成一朵玫瑰花,真係非常有心思,而肉質就好有彈性,肉味亦好濃郁!五花肉切得厚薄適中,肉質相當軟稔,雖然脂肪比較多,但唔會有好油膩感覺,加埋伴菜洋蔥絲一齊食,又是另一番風味豬腸、牛腸燒起來好香口,護心肉肉質好嫩滑!爐邊蛋,一邊係泡菜,一邊係芝士,泡菜比較惹味,而芝士就比較軟滑,又好味又邪惡。豬頸肉嘅肉質好軟滑,爽口!牛肋骨肉嘅脂肪分佈非常平均,肉汁亦相當多!而本人必食推介係石鍋拌飯,材料相當豐富,飯焦亦好香脆,炒年糕口感煙韌,蔥餅香脆,一品料理幾有水準“喜來”無論喺食材,服務質素都做得非常到位,值得大家一試。
喜來烤肉
五花肉
牛腸
護心肉
豬腸、牛腸燒起來好香口,護心肉肉質好嫩滑!
豬頸肉嘅肉質好軟滑,爽口!
牛肋骨肉
牛肋骨肉嘅脂肪分佈非常平均,肉汁亦相當多!
石鍋拌飯!
蔥餅
炒年糕

“喜來”無論喺食材,服務質素都做得非常到位,值得大家一試。

2016-05-26
喜來烤肉