2014-05-05 3387 瀏覽
又係我地early dinner加afternoon tea三人組出動嘅時侯今日去左咖啡弄!食完之后我2個fd都話好正果然無介紹錯不過等位途中發生左D意外佢今日4點先開始派飛,咁我地落左左145同169兩張,以防一張miss左仲有一張!果然咁做係明智嘅選擇因為我hold住張飛個朋友一直以為我地係147,之后又比左張飛我又話係147,點知我一睇張飛原來係145,再望下個board原來宜家係146咁好啦唯有等169,咁就再等左1個鐘喇不過都好嘅等等下就開始肚餓入到去之后我地叫左4樣野同埋每人一杯飲野:芒果冰沙:我地3個都係飲芒果冰沙,普普通通麻麻地,因為我覺得D味有D假,同埋佢打得吾碎,飲飲下仲食到D冰碎玉米起司可頌:好濃嘅芝士味配合可頌真係好好味,可頌好香牛油味同好脆,仲有D火腿同埋粟米!不過份量好多,2/3個人share食就o岩o岩好總匯三明治:其實佢係普通嘅club snadwich,不過與眾不同嘅就係舊雞,舊雞好juicy同埋甜甜地,我次次嚟到都要食呢個!熱烈推介!草莓鬆餅:其實因為呢個waffle係咖啡弄嘅代表作,我2個fd又第一次嚟,所以就叫左比佢地試下喇!賣相真係一流,cus

今日去左咖啡弄!食完之后我2個fd都話好正果然無介紹錯

不過等位途中發生左D意外
咁好啦唯有等169,咁就再等左1個鐘喇

不過都好嘅等等下就開始肚餓

入到去之后我地叫左4樣野同埋每人一杯飲野:
玉米起司可頌:
總匯三明治:
草莓鬆餅:
其實因為呢個waffle係咖啡弄嘅代表作,我2個fd又第一次嚟,所以就叫左比佢地試下喇!賣相真係一流,custard pudding同埋strawberry ice cream配埋D strawberries真係好好味,不過其實咁多次我都覺得個waffle好普通,有别普通嘅waffle,咖啡弄嘅waffle好厚好似蛋糕咁,我個fd話仔細咁食仲會食到D麵粉味,同埋好漏,所以我諗我吾係太欣賞呢個waffle
御之茶水:
雪糕配綿花糖,將D expresso淋落個綿花糖到,之后個綿花糖就溶溶地,因為個綿花糖吸左expresso,所以苦苦地,但係match埋低下嘅nuts同雪糕就perfect!其實nuts, 雪糕同綿花糖呢3樣野實會分别食過,但原來夾埋食係咁match!我諗香港得咖啡弄先有呢個甜品,大家真係可以試下!
今日3人連加一埋單427
其實今次影得吾多相,因為所有野除左杯野飲之前都食過,所以如果想睇相嘅話可以睇番我第3次同第4次嘅食評

開開心心咖啡弄!
  • 玉米里肌起司可頌
  • 總匯三明治