2024-05-07 131 瀏覽
友人同我一樣係麵包控,聽佢講話港島區開左分店,呢間麵包店有多款新式菠蘿包同牛角包,每日由師傅新鮮製造,made in HK口碑唔錯。有我鍾意食既牛角包😍聽到都流晒口水🤤店舖門面寬闊,橙紅色調感覺溫馨暖心,設計簡約時尚,每款麵包細細件,賣相好精緻吸引,左諗右諗咁辛苦,索性揀多幾款唔同味道同屋企人開心share😆蜜糖粟米小牛角 香甜蜜糖🍯加埋粒粒粟米,口感豐富香濃咖啡小牛角陣陣香濃咖啡味攻佔味蕾,咖啡迷必試提拉米蘇小牛角幼滑cream同香脆牛角包真係好夾,加埋提拉米蘇既冧酒咖啡香味,真係好香☺️黑糖麻糬小牛角黑糖麻糬粒煙韌軟腍,口感十足,唔會太甜麻糬芝麻菠蘿包賣相有別一般菠蘿包,灰黑外皮一咬落去已經食到好香芝麻味,睇來幾足料😯菠蘿包中間夾左片麻糬增加口感,每啖都食到麻糬同麵包佔唔到傳統麵包可以有咁多變化😯的確好有新鮮感

蜜糖粟米小牛角
香甜蜜糖🍯加埋粒粒粟米,口感豐富

香濃咖啡小牛角
陣陣香濃咖啡味攻佔味蕾,咖啡迷必試

提拉米蘇小牛角

黑糖麻糬小牛角
黑糖麻糬粒煙韌軟腍,口感十足,唔會太甜

麻糬芝麻菠蘿包

佔唔到傳統麵包可以有咁多變化😯的確好有新鮮感