2012-10-30 25 瀏覽
前身係清亭,裝修後變成越泰酒吧餐廳,感覺唔錯,多左好多卡位,亦有多部大電視,好有bar feel。星期五晚3人行,差不多八點黎到,full左一半。安排坐卡位,岩哂,可以邊食邊girls talk。泰式生蝦:一order有8隻,有冰墊住d蝦。蝦夠凍同新鮮,夾埋生蒜片,點醬汁食,好刺激。炸春卷:一如以往清亭出品,炸得香脆。好味!泰式鳳爪沙律:鳳爪數量不少,拌入生洋蔥,味道不錯。只係食到尾就覺得好濃味 串燒雞肉沙爹:正正常常牛油雞翼:自從清亭搬左上樓上鋪之後,感覺佢冇咁好食,所以冇點呢個菜好耐。係友人極力要求下再點。結果都係覺得普通,好油、牛油味唔夠同炸粉略厚。馬拉盞炒椰菜苗:食泰國野,我多數會點椰菜苗,貪佢夠爽口。廚師既馬拉盞落得好夠,好夠味。泰式炒粉絲:份量正常,配菜唔馬虎,但可惜唔夠味。邊食邊傾,唔覺唔覺食左個幾鐘。意猶未盡,各自叫左一杯啤酒再傾多個幾鐘。一頓滿意既晚餐!值得一提,呢度應該係同下面果層酒吧合作,(我見到有下層酒吧侍應出lift,手捧一杯啤酒),所以酒類飲品選擇好多。可能亦因為咁,有部份侍應唔係好熟d牌子,友人叫一杯啤酒,竟然有3個侍應埋黎問係咩酒,到最後要係餐牌指個名先

炸春卷:一如以往清亭出品,炸得香脆。好味!

串燒雞肉沙爹:正正常常

泰式炒粉絲:份量正常,配菜唔馬虎,但可惜唔夠味。

值得一提,呢度應該係同下面果層酒吧合作,(我見到有下層酒吧侍應出lift,手捧一杯啤酒),所以酒類飲品選擇好多。可能亦因為咁,有部份侍應唔係好熟d牌子,友人叫一杯啤酒,竟然有3個侍應埋黎問係咩酒,到最後要係餐牌指個名先點到。