2016-05-25 431 瀏覽
永光中心出名多嘢食,要試晒佢地有一定嘅難道,今日試呢間,食日本野!餐牌嘅選擇都好多,有串燒,煮物等等,唔係咁想諗嘢,咁就叫咗個御膳set,咩都有d咁喇~刺身三點,有三文魚,牡丹蝦同埋油甘魚,值得一提嘅係牡丹蝦非常新鮮爽甜!鵝肝多士,鵝肝非常之大件,煎好嘅鵝肝配上甜甜地嘅黑醋,鵝肝既油係晒多士上面,雖然非常之邪惡,但係非常之好味!燒日本帶子,用牛油同日本醬油燒,帶子燒到8成熟,口感一流!銀雪魚,銀雪魚係我既最愛,可惜今次唔係西京燒,係普通汁燒,但都好好味,魚皮燒得香脆,加埋銀雪魚本身豐盛既魚油,愛食魚既朋友一定唔可以錯過! 美國牛肉薄燒,有厚燒同埋薄燒揀,通常我都會揀薄燒,因為薄燒要先食得出師傅嘅功夫,牛肉薄切稍為燒一下,然後加上蔥粒蒜頭,再捲起再將佢煎香,再用少少鹽同埋黑椒調味,咁就完成啦,呢度嘅師傅做得唔錯,調味適中,牛肉啱啱熟唔過火! 炒飯,炒飯粒粒分明非常之乾身,有牛肉粒同埋野菜好係鐵板炒飯嘅風味!最後嘅甜品有薄荷碎朱古力雪糕,呢個味道嘅雪糕已經好耐好耐冇食過啦,清新嘅薄荷味可以清一清口腔,為今晚既晚餐作出完美既句號!
刺身三點,
鵝肝多士,
燒日本帶子,
用牛油同日本醬油燒,帶子燒到8成熟,口感一流!
銀雪魚,
美國牛肉薄燒,
炒飯,
最後嘅甜品有薄荷碎朱古力雪糕,