伽倻韓國餐廳

Kaya Korean restaurant
2015-03-02 4825 瀏覽
忙裡偷閒同家姐食個lunch, 餐廳環境大, 樓底高, 位與位之間好闊落, 我第一次上嚟的感覺很不錯.Set lunch 的平均價錢大約HK$100左右, 以CWB 的地段及食物, 個人覺得合理.我order 的是炒粉絲Set, 前菜有3款I) 泡菜: 味道中辣, 微酸, 有口咬II) 蛋: 蛋卷夾著少少牛蒡及韭菜, 個人唔鐘意牛蒡味, 覺得麻麻地III) 大豆牙菜: 爽口, 細細份幾開胃IV) 湯: 普通味精湯, 少少失望炒粉絲炒得乾身香口, 混上芝麻更入口更香, 伴入洋蔥、紅蘿白、牛肉及菜, 材料非常豐富, 粉絲咬口QQ, 調味不會過咸, 幾好味, 其實我覺得飯可以唔洗要的, 不過食左咁多濃味野, 有幾啖飯中和一下都係一個唔錯的選擇. 最後都食得晒另外我家姐order 的set lunch 有燒雞肉, 同樣炒得香口, 好味, 好似韓燒的雞肉一樣, 不過比較多油總括餐廳食物唔錯, 我睇睇晚市Menu 的確唔平, Lunch Time 就最抵食啦!!
前菜及湯
我order 的是炒粉絲Set, 前菜有3款
I) 泡菜: 味道中辣, 微酸, 有口咬
III) 大豆牙菜: 爽口, 細細份幾開胃
IV) 湯: 普通味精湯, 少少失望
韓式炒粉絲

2015-03-02