2007-12-07 4 瀏覽
之前睇到雜誌話呢度有個健美套餐, 包括大閘蟹粉煨粉條, 20頭南非吉品鮑, 仲送燉燕窩喎, 只係$298一位(原價$499, 女士6折), 都十分之抵, 所以就同3位好同事一齊去食啦.我個同事好醒目咁book左位, 我地去到都即刻有位, 唔使等. 不過坐低之後等左好耐先有人問我地飲咩茶同set位, set位既時候, 好攪鬼咁d野食就到啦(因為我個同事book位時已經落埋order), 同埋d野食黎得好快囉, 未開始飲個湯已經黎左個蟹粉啦, 有冇攪錯呀?! 唔係睇住黎上菜既咩, 咁既服務就好似屎d喎. 同埋我地都覺得d伙計唔係咁醒目, 成日都唔理我地, 仲有, 佢地黎杯柚子蜜既時候, 又唔比攪攪匙我地, 唔通要我地用筷子攪, 之後我地叫個waitress比匙我地, 佢只係比左一隻我地(我地total4個人喎), 唔通真係咁環保, 要share黎用?! 我覺得d伙計唔係好得囉, 要train train先得.講番食物, 個頭盤就普通啦, 冇咩特別. 個湯就ok啦, but唔夠熱囉, 我就最怕飲d唔熱既湯架啦, 要扣分. 到個大閘蟹粉煨粉條, 嘩...好正呀, d蟹粉好鮮味, 食食下, 個鮑

講番食物, 個頭盤就普通啦, 冇咩特別. 個湯就ok啦, but唔夠熱囉, 我就最怕飲d唔熱既湯架啦, 要扣分. 到個大閘蟹粉煨粉條, 嘩...好正呀, d蟹粉好鮮味, 食食下, 個鮑魚就黎啦, 比我地想像中大同好食, 真係炆得好正, 個汁又好味. 最後個燉燕窩都ok, 唔太甜, 食完之後成個人滋潤哂, 岩哂而家呢個時候食.