2013-07-19 2622 瀏覽
一定要預先訂位就唔洗等. walk-in 晚飯時間應該要等比較耐近期都比較hit 食雞煲. 個人覺得食雞煲+打邊爐任飲任食真係唔差.7點半食都係149(已加一)暫時未搵到一間可以代替到.入座後計時2小時,夠鐘前30分鐘last order 所以即係得個半鐘食地方寬敞 design令人舒服雞煲因為一行5人, 有2個鍋底. 禁就以為2個煲位食2個雞煲但原來只提供1鍋雞煲同1個清湯底有 無辣.bb辣.少辣&中辣因為新嘗試所以就簡左bb辣. 味道幾入味.有足夠既材料去引個味道出黎.任飲任食既關係所以雞既份量唔算多.食完雞煲之後可以加湯底繼續打邊爐食放題既習慣係每樣野食叫1樣好味再叫首先都比較麻煩既係 佢既1客係真係得1件(因為外面既1客=人數數量) 但係有d食物又黎得比較多好似: 鵝腸.雞片 真係黎比較大份飲品design精美. 但後期可能叫既飲品比較多..所以精美果part都無做到. 後期既飲品有部分都已經唔凍飲品選擇多.但汽水選擇比較小有時仲黎錯左飲品..食物各樣食物都新鮮肥牛.黑豚肉都好新鮮!小食都唔差. 有日式又有韓式海鮮既選擇比起出面既打邊爐放題都唔差蔬菜選擇都多. 油麥菜唔太新鮮.
7點半食都係149(已加一)
暫時未搵到一間可以代替到.
地方寬敞 design令人舒服

雞煲

因為一行5人, 有2個鍋底. 禁就以為2個煲位食2個雞煲
但原來只提供1鍋雞煲同1個清湯底

有 無辣.bb辣.少辣&中辣
因為新嘗試所以就簡左bb辣. 味道幾入味.
有足夠既材料去引個味道出黎.
任飲任食既關係所以雞既份量唔算多.

食完雞煲之後可以加湯底繼續打邊爐
放題既習慣係每樣野食叫1樣好味再叫

首先都比較麻煩既係 佢既1客係真係得1件
(因為外面既1客=人數數量)
但係有d食物又黎得比較多
好似: 鵝腸.雞片 真係黎比較大份

飲品
design精美. 但後期可能叫既飲品比較多..
所以精美果part都無做到. 後期既飲品有部分都已經唔凍
飲品選擇多.但汽水選擇比較小
有時仲黎錯左飲品..

食物
各樣食物都新鮮
肥牛.黑豚肉都好新鮮!
小食都唔差. 有日式又有韓式
海鮮既選擇比起出面既打邊爐放題都唔差
蔬菜選擇都多. 油麥菜唔太新鮮.
皇帝菜 比 油麥菜 為新鮮

甜品
多款選擇. 味道好
每款甜品都份量比較細分量 (一口蛋糕)

"益力多乳酪蛋糕" 味道濃郁.
"藍莓芝士蛋糕" 食唔出芝士味道
"彩虹水果撈" 每樣水果都有仲要切細小粒 好有心思
"璣燒棉花糖" 好岩小朋友食. 燒燒個面就上 但我都幾鐘意
"北海道牛乳奶凍" 牛奶味好重. 推薦

"芒果布甸" 外型為鯉魚 加小許花奶 因為外型靚食落去都開心d 推薦

甜品係最好味同十分推薦
2013-07-18