2024-04-26 11 瀏覽
有次飲完野係登龍街食過呢間串燒,覺得幾抵食,今次又再次來食宵夜,依然都係點咗唔少串燒,例如燒日本番薯,同埋燒芝士年糕都係我最愛,芝士年糕外脆內軟,軟綿綿嘅芝士,配上燒到美味廚嘅年糕,真係好香。燒雞亦一串有兩隻,仲要都幾大隻,味道好香而且啖啖肉,但係我最鍾意食嘅都係牛舌心,佢唔似出邊嘅牛舌咁爽脆,不過就多咗一份林滑嘅感覺,厚切食入口好有口感·朋友就最鍾意食雞腎,用佢黎送酒,真係可以食足10串八串。最後我地最大驚喜係發現呢一碟鰻魚炒烏冬,價錢只係幾十蚊大大碟,賣相好似好普通,不過原來味道好好,烏冬軟硬度適中,烏冬吸晒啲醬汁味道,加上鰻魚雖然切咗條狀,不過食得出好肥美,呢間餐廳依然係我哋成班朋友飲完酒,坐低宵夜嘅首選。