2014-05-20 1158 瀏覽
早兩個星期, 同朋友收工之後出銅鑼灣, 當然要揾下有咩食啦.知道銅鑼灣有好多拉面, 一時都唔知試邊間好.個晚決定之下黎呢間, 因為見佢鋪頭環境好似大D, 食個時唔洗咁迫,可以傾到下計.收工約6點幾我地即刻出去, 我唔係好熟銅鑼灣D路, 所以覺得地點黎講有D難揾,跟住熟路既朋友行都覺得有D難.去到我地驚要排隊, 點知無咩人, 得2,3枱人食緊.朋友覺得環境比一般拉面鋪hea, 比較似一般餐廳.但我個人又覺得OK, 如果同朋友黎食, 諗住唔洗迫, 又可以坐得舒服D傾計, 呢度係一個選擇.本來想見加大$110份量, 叉燒有5塊, 好吸引.不過最後叫左普通先, 醬油豬骨拉面. 食完真係好飽!湯底我個人黎講好鍾意, 好濃, 忍唔住飲哂咁濟, 佢面會有層油, 相信係令個面同湯香d既精華.正.面黎講, 佢係粗面, 同一般幼身拉面唔同, 我反而覺得幾有口感而且飽肚.不過我加左隻糖心蛋就痳痳啦....煮得熟過頭...變左普通烚雞蛋-_- 呢個有d失望.但總括黎講好味. 有機會會再黎食!價錢都係大路價~
知道銅鑼灣有好多拉面, 一時都唔知試邊間好.

跟住熟路既朋友行都覺得有D難.

去到我地驚要排隊, 點知無咩人, 得2,3枱人食緊.
朋友覺得環境比一般拉面鋪hea, 比較似一般餐廳.

本來想見加大$110份量, 叉燒有5塊, 好吸引.
不過最後叫左普通先, 醬油豬骨拉面. 食完真係好飽!

不過我加左隻糖心蛋就痳痳啦....
煮得熟過頭...變左普通烚雞蛋-_- 呢個有d失望.

但總括黎講好味. 有機會會再黎食!
價錢都係大路價~