2009-09-22 417 瀏覽
首先要多謝open rice送2張意外既戲飛比我!!! 星期日原本約左Daddy Mommy去睇意外,我重早一日去爸爸最鍾意既AMC 太古廣場戲院換飛買定多張飛。點知媽媽星期日病左去唔到所以就請左個Auntie去睇。爸爸好期待因為佢覺得AMC 太古廣場戲院係最靚,最舒服同最衛生既。不過去到唔夠10分鐘戲都未睇,佢同我都已經好失望講真一句都預左唔會平,因為間戲院真係比到你一個好高級既享受,不過今次真係食到一肚氣事關我地早15分鐘去排隊買小食。佢好喜歡食熱狗,見到食物部放左6款唔同既腸係個爐就已經話要食豬肉腸熱狗。我地去買野食時就要個二人套餐(包兩杯飲品,一個爆谷,一個熱狗,好似係HK$85 - 因為太嬲唔係好記得)同一個熱狗餐。個女仔就好以唔知自己做跟乜咁我爸爸就好心叫佢搞左個二人套餐先(因為比較複雜),係一杯可樂,一杯檸檬茶走冰,一個普通熱狗,一個朱古力味爆谷。到個熱狗餐時,就要個豬肉腸既熱狗。依個時候個女仔先話我地知豬肉腸係唔跟包既我地三個真係O哂嘴,我地都三個都係第一次聽到戲院有熱狗賣,有唔同腸單獨賣,但係六款腸當中只有三款係跟包,佢解釋話嗰三款特別腸個size唔同,係特別大,佢地
首先要多謝open rice送2張意外既戲飛比我!!!

不過去到唔夠10分鐘戲都未睇,佢同我都已經好失望

我地三個真係O哂嘴,我地都三個都係第一次聽到戲院有熱狗賣,有唔同腸單獨賣,但係六款腸當中只有三款係跟包,佢解釋話嗰三款特別腸個size唔同,係特別大,佢地個包唔match
咁都得??? 咁我爸爸就問可唔可以加錢買個包,佢就話唔得bor...我地就覺得好出奇,我地就硏究點叫,佢就話如果你一定要個包就加HK$10!!!
我爸爸就話唔使啦浄要條豬肉腸 (一條腸都要HK$20)。我就乜都唔食唔飲以示不滿!!!
好啦,我地買完等入場既時候就開始食熱狗同腸。爸爸就好欣賞條豬肉腸,不過我Auntie 就話佢個熱狗就"還可以啦"。入場後佢地食爆谷時叫我試試,因為我地係叫朱古力味,但係食落去就全無朱古力味,只有甜味(caramel?),食到中間重要係牛油同咸味
我地既結論:一係個女仔比錯,一係就其他人入錯而且係溝左兩個非朱古力味道一齊... 點都好我地三個一致對個爆谷及 AMC 太古廣場戲院小食部徹底失望!!!
2009-09-20
$55 (其他)
  • 豬肉腸