2017-10-06 1424 瀏覽
前兩日突然好想食燒牛肉,所以我地一行六人就去左Lawrys食Roast Beef la!望左陣餐牌,大家最後都係揀左$568 California Cut個個Set,包Cream of Mushroom or Lobster Bisque (+$60), Spinning Bowl Salad,Main Course 有 California Cut 嘅 Roast Beef,Tiramisu 同埋 Coffee/Tea。我就要左cream of mushroom,好濃郁既菇味,亦都好creamy,而媽咪叫既lobster bisque都好足料。飲完湯之後就上左個Salad,係你面前mix,個sauce酸酸地,有D似酸酸地既thousand island 個人唔太鍾意。食完個salad 之後差唔多等左30分鐘,架燒牛肉車終於到啦!侍應有問我地要唔要creamed spinach ($55) 同sweet corn ($55) 我地大部份人兩樣都要左,但係侍應都無提過呢D係額外收費!而且份量係極少!!好唔抵!而且D creamed spinach好老,睇返張單先知!一般扒房D sides

我就要左cream of mushroom,好濃郁既菇味,亦都好creamy,而媽咪叫既lobster bisque都好足料。飲完湯之後就上左個Salad,係你面前mix,個sauce酸酸地,有D似酸酸地既thousand island 個人唔太鍾意。食完個salad 之後差唔多等左30分鐘,架燒牛肉車終於到啦!侍應有問我地要唔要creamed spinach ($55) 同sweet corn ($55) 我地大部份人兩樣都要左,但係侍應都無提過呢D係額外收費!而且份量係極少!!好唔抵!而且D creamed spinach好老,睇返張單先知!一般扒房D sides 都係$70,80左右,而且好大碟!講返塊扒,不過不失啦,比起以前食既薄左。tiramisu正正常常,無驚喜!唔計野飲per head 都差唔多$850,係香港有更多選擇!

當日service一般啦,侍應個個都忙住唱生日歌,唔得閒理我地 ~ 叫好耐先有人應!都應該無下次lu!
Cream  of  Mushroom
Lobster  Bisque