2009-11-05 24 瀏覽
Upper House 10月2日開幕,有auntie第2日已經黎食左個dinner。佢話個環境好好,裝修好靚好舒服,所以就提議大家黎happy hour試下個bar好唔好。話哂係酒店,我一上到49樓餐廳及酒吧門口見到有waiters & waitresses,但無人理我,所以扣左服務分。我就同其中一位小姐講,我同3位朋友想黎happy hour飲野可以坐邊,佢話指住我既右邊話"你入去就得架啦",連位都唔帶,完全感受唔到置身於酒店內,所以再扣服務分!!! 入到去覺得裝修真係好靚好舒服,又有海境睇,5分。不過又係一個問題,無人理你。我要自己揾個女仔先知可以坐邊,同攞個menu。等到個靚海境位後,我地就點左兩杯香檳,一杯威士忌,同一杯sauvignon cooler。 飲品到前waitress姐姐比左一個蝦片basket我地。好新鮮,好脆,少少辣好好食。 飲品到啦,香檳同威士忌冇乜驚喜,我杯sauvignon cooler就好好飲:夠涷,好refreshing,唔會太甜或者太多酒,而且杯面兩粒提子好甜。聽auntie講佢上次黎係冇小食既。我地就問姐姐仔攞個dinner menu 睇。佢就話

入到去覺得裝修真係好靚好舒服,又有海境睇

好好食。

聽auntie講佢上次黎係冇小食既。我地就問姐姐仔攞個dinner menu 睇。佢就話酒吧依邊啱啱新加左個D snacks我地可以試下。因為我地重有飯局,所以就叫左兩樣野試:

個presentation勁得既steak tartar大家一定要試。係三枝匙羹掛係個架上。一人一口,共三口,正到dum幾聲。
 味道教得非常好,好到冇得彈,但有好難形容。佢用左適量既蕃茄醬(可能係cocktail sauce),令到個steak tartar 好鮮味。因為大家一見到已經好impressed,又忍唔住要立刻試,所以唔記得影相比大家睇 - sorry
!
我地重叫左個雞翼。黎到我地先知個雞翼係冇骨
,而且都係一人一口,好別緻。唔知係咪食左個steak tartar先,覺得個雞翼唔夠咸,不過個肉身就幾嫩口。

蝦片basket
Sauvignon Cooler
2009-10-19
$175 (其他)
蝦片basket
Sauvignon Cooler
  • steak tartar,sauvignon cooler