2022-10-29 987 瀏覽
金鐘一般嚟講食物餐廳數目不多,分佈很散,除了星街比較多餐廳之外,遠東金融中心亦有數間餐廳可以選擇,由於我鍾意食日本食物,今次選擇了這間人氣嘅高質日本餐廳.這類嘅套餐選擇非常多,除了選擇日式放題之外,亦可以揀日式便當,我跟朋友亦是重質不重量,所以今天決定選擇了一個日式涮涮鍋以及厚切燒和牛。厚切燒和牛價錢非常超值,只需要四百多元已經有一塊日式a5和牛餐廳,擺枱非常精美牛肉,放在日本岩鹽上面保溫,師傅很貼心已經砌咗畀客戶,所以只需要一夾就可以非常方便,牛肉油脂分佈均勻,肉質非常軟,而且啖啖牛肉香,不會過肥,亦不會過鹹,證明師傅質素非常高,下次嚟到亦都要選這個厚切牛扒。涮涮鍋方面,主要係日式薄切和牛,配上精美嘅shabu shabu,日本鍋味道非常夾,餐廳亦都提供咗很多前菜,有鮑魚日本魷魚海膽豆腐,均質素高中上,味道很好,整體來說這個套餐非常超值。
高質日本餐廳.

厚切燒和牛