2023-06-11 728 瀏覽
呢間越南菜小店已經榮升我嘅跑馬地必食👍🏻每份點餐都係即叫即整,好想再次推介俾大家👍🏻首先,必點一定係牛油雞翼‼️價錢同一般越南菜店相若,因為order得越南小食就知一定唔平,但最緊要係好味!雞翼即叫即炸,所以需時大約15分鐘。然後廚師會用牛油煮一煮新鮮洋蔥,再將炸雞翼放入鑊炒一炒。呢份雞翼嘅奇妙之處係上碟時炸雞翼保持到超級脆口,唔會有油浸到濕哂嘅感覺。加上牛油香中帶點蒜味,非常出色!所以呢份雞翼真係必點‼️‼️呢碗生牛肉pho上次都講過好正!湯頭濃,略嫌少少油,但唔會食得好辛苦。洋蔥香葉等配料好足夠,而牛肉選用安格斯牛肉,個人好喜歡呢款牛肉,因為無咁肥,又有咬口。另外今次試咗佢嘅香茅豬頸肉湯河。湯底比生牛河少咗份牛肉味,但清得嚟都好美味。加上豬頸肉非常香口,可惜選用嘅豬頸肉偏肥,喜歡肥膩口感嘅人會覺得入口即溶。但本人偏好較瘦嘅肉質,但嫩口反而覺得好似食梗肥膏。小總結💬牛油雞翼同生牛河真係必食!(滿分為🤤x5)好味指數: 🤤🤤🤤🤤🤤抵食指數: 🤤🤤🤤🤤回頭指數: 🤤🤤🤤🤤🤤

越式蒜蓉牛油雞中翼

首先,必點一定係牛油雞翼‼️

越南河內安格期生牛肉湯河

越式香茅豬頸肉湯河

另外今次試咗佢嘅香茅豬頸肉湯河。

小總結💬
牛油雞翼同生牛河真係必食!

(滿分為🤤x5)
好味指數: 🤤🤤🤤🤤🤤
抵食指數: 🤤🤤🤤🤤