2018-02-02 50 瀏覽
朋友生日飯 我揀左呢間餐廳, 位置係觀察, 又近佢收工, 放左工過去近, 餐廳係商埸入面, 埸內環境寬敞, 有bar 枱位, 卡位可坐六人, 燈光佈置簡潔又非常舒適, 餐廳主要是黑色型格風格。看看餐牌有特價套餐, 生蠔 白酒,海鮮拼盤都係只需$198,真的超級吸引, 但最近懷孕了, 不可以吃生的, 只好點些熟的啦!非常難忘的熊本霜降西冷, 牛扒都相當大塊, 另有薯條及沙津伴碟, 牛扒大慨7 成熟,肉質嫩滑, 每一口都感受到豐富的肉汁, 意猶未盡的想多吃一點海鮮拼盤點了這個是烤焗的, 焗海鮮其實也非常鮮甜, 包括比目魚,大蝦, 扇貝,翡翠螺 , 芝士黑松露大磨菇等等。比目魚 只是用了少許鹽及香草調味, 鮮味十足, 肉質依然嫩滑, 但如果是煎的會更加香口。兩大隻芝士焗扇貝, 光看賣相已覺很吸引, 海鮮加上芝士焗一焗, 真係無得輸,芝士控更加不可以錯過啦~芝士黑松露大磨菇, 芝士香濃, 黑仔露配磨菇又是絕配, 磨菇成個拳頭咁大, 焗的時間非常好, 磨菇不會乾身, 這是全熟而且很juicy 焗肉醬千層麵,這個因為多cream 同芝士, 有點溜, 同朋友share 食 好一點, 如果自己食就食唔

看看餐牌有特價套餐, 生蠔 白酒,海鮮拼盤都係只需$198

黑松露大磨菇等等。

焗肉醬千層麵,這個因為多cream 同芝士, 有點溜, 同朋友share 食 好一點, 如果自己食就食唔落其他野食了