2013-04-11 1707 瀏覽
平時k lunch的話次次都係去neway,但假期前夕,Neway冇無限唱而Red Mr可以11點半唱到4點所以就揀左Red Mr唱k lunch,可以唱耐d嘛。今次去的係觀塘的Red Mr,好似係二月頭左右係進駐觀塘就咁睇地址One pacific Center應該唔會知邊度,但位置不難找就在APM I.T同Jusco supermarket之間果層一出向左行,見到渣打就係果幢環境,大堂比較暗,以紅色黑色為主當日的服務員都幾有禮貌和笑容,不錯!新開的關係,房間內都會比到你覺得好新既感覺。午餐價格由$55-$67,學生證冇免加一款式選擇相對Neway係比較少,只得四款a)日本吉列炸蝦飯,b)鐵板ribs配白飯(忘了中文),c)肥牛湯烏冬d)焗葡國雞飯/意粉Lunch set包是日餐湯,飲品及甜品,但都估到會係咩貨色。加錢可轉特飲,甜品加$9可轉日式甜品是日三人,點了1a2b先上了兩客鐵板,k lunch黎講,單看賣相確實不錯那ribs同平時西餐食到既係兩回事都尚算多肉,只能夠話係一舊有骨的豬肉:(唯有食少少然後用黑椒汁食飯。要讚的是用鐵板上的關係,所有食物都係好熱辣辣,正!同埋吃同睇得
平時k lunch的話次次都係去neway,
所以就揀左Red Mr唱k lunch,可以唱耐d嘛。

今次去的係觀塘的Red Mr,好似係二月頭左右係進駐觀塘

環境,大堂比較暗,以紅色黑色為主
當日的服務員都幾有禮貌和笑容,不錯!

新開的關係,房間內都會比到你覺得好新既感覺。
午餐價格由$55-$67,學生證冇免加一
款式選擇相對Neway係比較少,只得四款
a)日本吉列炸蝦飯,
b)鐵板ribs配白飯(忘了中文),
c)肥牛湯烏冬
d)焗葡國雞飯/意粉
加錢可轉特飲,甜品加$9可轉日式甜品

是日三人,點了1a2b
先上了兩客鐵板,k lunch黎講,單看賣相確實不錯
那ribs同平時西餐食到既係兩回事
都尚算多肉,只能夠話係一舊有骨的豬肉:(
唯有食少少然後用黑椒汁食飯。
要讚的是用鐵板上的關係,所有食物都係好熱辣辣,正!
同埋吃同睇得出唔係超多油
好多時吃鐵板餐都會見到汁同好大堆油混和

餐湯之後先上,日式麵豉湯。應該都係粉混水果種
甜品比我估中係jelly一杯,
不太甜,味道ok

感覺上 Red Mr的午餐製作得比Neway認真
唱neway唱到悶既人可以試下Red mr
不過本地k歌的選擇比較少,鐘意唱英日韓的人岩哂!
題外話/補充資料: 這間RED MR.的音響非常需要改善~_~ 唱唱下會突然收到隔離房的咪聲 自己間房的咪又經常斷下斷下 連電話響都會干擾到(距離枝咪勁遠)
2013-03-28