2020-01-12 889 瀏覽
自己一個人食飯,梗係要食好西啦黎到駱駝漆個地下永遠都一堆人排隊等lift,揀啲位處低層嘅餐廳,行樓梯就到,又唔洗凍冰冰喺樓下等餐廳門口有主廚個紙版,忍唔住笑左其實好多款意粉都想試下,畢竟外面好少有咁多唔同種類嘅粉可以揀.唔同形態嘅粉口感唔一樣,所以即使係製成之前佢地係同一件野都好,切好哂變左樣就唔同講法餐前麵包應該都係自家製?好香口,但係只得一小件,好想食完再食忘記左個湯係咩野,淨係記得店員拎左枝望落好高級嘅黑醋即刻加落去因為唔係好想食肉,要左個菇麵,店員會即場加芝士,錦上添花呢係彈牙嘅闊條麵呀,好正超正超好食,能夠喺度獨食呢種美味真係冇得頂飲品要左店員推介嘅自家檸檬汁,可以見到有檸檬榨,唔酸又飲到檸檬香,唔識形容,都係喺其他地方飲唔到嘅甜品我就冇考慮太多,因為黎呢度重點都係食意粉,點知呢個tiramisu同樣出色成餐飯由頭到尾都冇一樣野係唔好食,幾耐冇試過咁滿意餐飯
自己一個人食飯,梗係要食好西啦
餐廳門口有主廚個紙版,忍唔住笑左
牛肝菌松露蘑菇闊條麵
因為唔係好想食肉,要左個菇麵,店員會即場加芝士,錦上添花呢
自家製檸檬汁
TIRAMISU
成餐飯由頭到尾都冇一樣野係唔好食,幾耐冇試過咁滿意餐飯
題外話/補充資料: 冇加一
2019-11-28