2013-06-14 26 瀏覽
話說今日放工去APM搵食, 跟飯伴記得開左間新既食店, 所以去睇下個MENU, 最後都決定試下佢。先睇下個開放式門口:店舖上面既佈置都好有香港風味。我地2個一人叫左一個Dinner Set, 前菜就一個沙拉一個湯, 旨在一次過試多D唔同既野。先黎餐包: 不算是非常熱辣辣咁拎出黎, 不過都溫暖既, 個飽幾鬆軟同幾香, 我同飯伴都吃清光。餐湯是南瓜湯, 份量有點少...味道是不錯的, 南瓜味幾Creamy。沙拉...這應該叫做生果, 因為佢只係將好幾樣既生果放埋一齊, 無沙津醬/油...而D生果有好多都係超酸的, 我們都不太喜歡呢.我叫的大蝦意粉, 上碟既時候先知道係茄醬底, 本身都心底一沉, 驚會整得好酸或者好茄汁味。但係結果幾令人驚喜: 那個茄Sauce唔酸, 連唔喜歡食茄醬既飯伴都覺得幾好味, 同埋食到個醬都沾左點鮮蝦既味道, 至於個意粉, 我就覺得硬左少少, D大蝦都幾鮮味, 同埋都有成5-6隻大蝦, 算係似番佢呢個價格既水準。飯伴的白汁海鮮焗飯, 這個是以鐵板PAN上檯的, 它因為是即焗的, 所以等候的時間比例長, 個白汁有好重既芝士味, 不過呢, 味道比較一般, 個人覺得沒有太

先睇下個開放式門口:
店舖上面既佈置都好有香港風味。
跟餐餐包
跟餐餐湯- 南瓜湯
沙拉
大蝦意粉
白汁海鮮焗飯
飯伴的白汁海鮮焗飯, 這個是以鐵板PAN上檯的, 它因為是即焗的, 所以等候的時間比例長, 個白汁有好重既芝士味, 不過呢, 味道比較一般, 個人覺得沒有太特別之處, 亦覺得賣這個價錢有點不值.
2013-06-11
跟餐餐包