2017-11-10 119 瀏覽
平日夜晚,嚟到觀塘區,諗住發掘下有冇一啲特別嘅嘢食,於是,收咗入近玉蓮台附近嘅斜路,一個比較少人行嘅位置,見到有間裝修幾特別,啲嘢食嘅外觀又幾唔錯,就走咗入嚟呢間泰國餐廳食。如果各位想來嘅話,建議搭到去牛頭角站,因為會比較近。店面同埋裏面嘅裝修都好古樸風,幾有情調,可以同大家嘅另一半黎試一試呢度嘢食嘅種類都幾多,係餐牌上面仲見到有生蠔,仲有一個火鍋,感覺唔似傳統嘅泰國菜,有啲fushion。今日我哋四個人來,叫咗一個四人餐,每人都食咗好多野,以個價錢來計,都唔算特別貴。凍奶茶加熱柚子蜜奶茶有好香濃嘅奶味,熱柚子蜜清清地,少少酸幾開胃。串燒六串豬牛雞各兩串,雞肉肥美,牛肉同豬肉味道亦都幾香,加以旁邊嘅沙嗲醬,食落更香濃。榴槤Pizza薄薄一層,香脆嘅Pizza底,上面鋪左非常之香口嘅D24榴槤肉,好想一試再試。小食拼盤有炸雞翼、春卷以及魚餅雞翼同春卷都炸得幾香。冬陰公湯非常之惹味亦都好開胃,呢個對比起出邊係比較辣嘅,同時都唔會蓋過咗香濃既椰汁味,刺激味蕾之選!泰式菠蘿炒飯飯炒得夠乾身,食落去唔會一pat,而且菠蘿好香甜,成件事飽肚得來亦都唔會好油膩,唔錯嘅!走地雞似係用咗秘製嘅醬汁,雞肉

如果各位想來嘅話,建議搭到去牛頭角站,因為會比較近。

凍奶茶加熱柚子蜜

奶茶有好香濃嘅奶味,熱柚子蜜清清地,少少酸幾開胃。

串燒六串

榴槤Pizza

小食拼盤有炸雞翼、春卷以及魚餅

雞翼同春卷都炸得幾香。

冬陰公湯

泰式菠蘿炒飯

走地雞

似係用咗秘製嘅醬汁,雞肉好嫩口好肥美之餘,加上佢嘅醬汁甜甜地,帶點微酸,唔需要點旁邊嘅醬汁已經好好味

最後送上甜品

食得出裏面加左芋頭同埋南瓜,用椰汁製成嘅糕點,去食完餐飯之後,食個糕點成個口都Fresh晒

總括來講,呢間泰國餐廳無論係裝修、食物嘅質素、同埋價錢,加埋來講,都算幾好,我會推薦大家黎試
2017-11-08
  • 走地雞