2014-04-02 3878 瀏覽
去撐枱腳前做足準備, BOOK好位, 睇咗地圖, 唔使搵, 唔使等, VERY GOOD!原先以為係要搭架殘殘舊舊既貨LIFT, 點知原來有條樓梯直接行上去. 由地下行上位於一樓既FACTORY 99, 整條樓梯都有佈置, 好有FACTORY特色, 而且夠晒寛!FACTORY果然係FACTORY, 真係夠晒大, 樓底好高, 枱數都唔算少, 但啲枱都好鬼大張既, 枱同枱之間既距離好大, 唔會有種壓迫既感覺. 我地被ASSIGN坐咗一張高枱, 雖然OPEN, 但我FEEL到有PRIVATE 既感覺, 有音樂播放, 但唔會影響到傾計, 又唔會聽到隔離枱既對話, 唔包括大大聲果啲 食品都幾多元化, 有SET DINNER, 亦可散叫! 我地叫咗SET A: 蟹肉黑松露意大利飯 $169SET D: 加拿大BB醬燒豬肋骨 $199以上均配有法式焗田螺薯蓉, 黑松露磨菇忌廉湯, 焦糖燉蛋, 飲品自家製香草麵包這是二人分量, 如一人分量, 會是一個圓型的小包! 味道不過不失, 不會太乾, 軟林林的. 法式焗田螺薯蓉賣相麻麻, 有點乾, 微溫, 螺肉沒太大味道, 薯蓉尚算可以黑松露磨菇忌廉湯因為我個

SET A: 蟹肉黑松露意大利飯 $169
SET D: 加拿大BB醬燒豬肋骨 $199
1910 瀏覽
自家製香草麵包

法式焗田螺薯蓉

黑松露磨菇忌廉湯
因為我個人不太接受黑松露的味道, 所以不作評論, 但可以講, 是非常強烈既味道. 相信喜歡黑松露的人就是喜歡這種味道了!

(主菜)加拿大BB醬燒豬肋骨
賣相好好, 有蜜糖豆加上我最愛的薯條
. 份量都幾大, 一個女人仔好難食得晒, 肉質唔算鞋, 不過肉味不夠, 醬汁亦唔夠多唔夠濃, 所以我個人覺得一般!

焦糖燉蛋
其實由上面食到喱一刻, 已經好飽, 仲有甜品加飲品
, 感覺好抵食呢~ 講番個焦糖燉蛋, 好好食, 唔太甜, 比起我之前食過既所謂焦糖燉蛋, 那一個真是垃圾....而家先真係品嚐到正宗的焦糖燉蛋!! 正!

凍檸茶
又係好大杯, 如果一開始黎會好啲, 最後先黎飲就係飲唔得晒呢~~

喱度好適合三五知己, 一家大細來傾下計, 聚一聚, 喱度唔會有人催促, 唔會在你左右坐坐企企, 佢地只會你需要既時候先會過來為你服務, 佢地仲會自動過來加水, 喱個好重要囉! 讚! 喱度有BB櫈, 帶埋小朋友來都冇問題!

VERY GOOD!

2014-03-17