2021-06-25 4004 瀏覽
除了炸雞,還有牛骨湯、鮑魚蔘雞湯、部隊鍋、冷麵、辣海鮮湯麵等韓食,還有數款薄餅,炸雞及薄餅可以選半半,前後幫襯兩次都有點半半薄餅,第一次吃時就覺得薄餅太濕,第二次吃就剛剛好,餅底夠脆,兩次都是點古岡拉芝士拼芝士蕃茄薄餅,個人覺得前者好味啲。(註:怕臭芝士味就不要點前者)至於炸雞,兩次都點無骨,但第一次嚟錯左有骨,我地冇退照要,點原味炸雞;第二次食原味拼香蒜,冇骨。比較過兩次既味道,覺得帶骨既炸雞口感好啲,不過皮/炸漿偏厚/多。而冇骨既炸雞肉質偏腍,同埋越食越膩。人多一齊分享好啲。另外還試了招牌沙律、辣芝士年糕拉麵及牛排骨湯。沙律菜不算新鮮,細份,可以不試。辣芝士年糕拉麵及牛排骨湯同樣細份,不過味道好好。芝士年糕拉麵甜甜辣辣好好味,如拉麵份量多啲更佳。牛排骨湯雖然細份,但內有6大件牛排骨,另有少少冬菇、金菇同韓國粉絲,調味適中,不會過鹹或過淡,像韓國食堂任飲既牛骨湯味道。飲品方面,有Yogurt Smoothie、奶昔、汽水/梳打、茶、酒等,我就試過芒果同柚子Yogurt Smoothie,兩杯味道都ok,但我偏愛芒果味多啲。新張期內,下午茶時間有65折,晚餐有75折,所以都叫抵食。不過

飲品方面,有Yogurt Smoothie、奶昔、汽水/梳打、茶、酒等,我就試過芒果同柚子Yogurt Smoothie,兩杯味道都ok,但我偏愛芒果味多啲。新張期內,下午茶時間有65折,晚餐有75折,所以都叫抵食。不過如果正價呢,就可能覺得有啲唔抵食了。
辣芝士年糕拉麵
原味炸雞(帶骨)
招牌沙律
半半(原味拼香蒜)
半半薄餅
牛排骨鍋