2021-07-25 25 瀏覽
今日同朋友黎觀塘工廠區拎野, 就順便去試左book mark 左好耐但又未有機會試嘅餐廳。COTI 雖然有幾間分店,但係地址都唔係我平時會去嘅地方,所以今次有機會就即刻試吓佢,一入到黎嘅感覺好舒服,雖然鋪面唔大,但入面嘅裝修好有北歐/北美嘅木屋感覺,個玻璃天窗設計感覺好似係出邊落緊雪入邊有個暖爐嗰種木屋咁,感覺好cozy。 點知一坐低冇幾耐,出邊就即刻落大雨😂。同朋友order左兩份食物share 《All Day Breakfast 》 $74 價錢wise 黎講我覺得好抵,依家出面一份All day閒閒哋都$100。 而佢既份量都唔細,質素絕對係中上。 最欣賞佢既雞扒,好嫰好入味!仲有個sourdough都幾高質,軟硬適中,上面配上牛油仲加埋香草,好細心👍🏼比較得意嘅係佢配上一件切咗細細粒嘅哈密瓜,可以中和肉類嘅油膩,我覺得呢個組合好好💕《蒲燒鰻魚飯》$88鰻魚份量都唔少一條切開左兩份,側邊仲有足夠嘅配菜仲配上燒咗嘅玉子。個鰻魚汁配上燒咗嘅鰻魚一上枱嘅時候好香,個鰻魚都有油香味,飯嘅份量適中作為一個brunch剛剛好👍🏼《天然蜂巢咖啡》+$24開頭覺得加$24好似幾貴,但嚟到嘅時候
同朋友order左兩份食物share

《All Day Breakfast 》 $74

《蒲燒鰻魚飯》$88

《天然蜂巢咖啡》+$24
開頭覺得加$24好似幾貴,但嚟到嘅時候覺得都值呢個價錢😆。將一杯牛奶同濃縮咖啡分開上,配上蜂巢連蜂蜜,成個presentation係好IGable!
我覺得值得一試。

《玫瑰花茶》跟餐免費🤩
開頭以為唔使加錢嘅都係是但比個茶包你就算,點知都有小驚喜。係用茶包再配上玫瑰花粒,茶入面仲要已經加咗蜂蜜,飲落去甜甜地好舒服,普通一杯玫瑰花茶,都做到咁有誠意,值得一讚啊!

整體來講性價比都幾高,雖然舖頭細細得一個職員,但呢位女職員非常細心,服務態度都非常好,上菜速度都唔會耐,之後如果再黎開工廠區都會再幫襯,試埋其他菜式啊
  • All  day  breakfast