前排碌IG見到人哋打卡,佢個紫色Tea set勁靚,價錢仲要勁親民🤩,餐廳又有個勁靚帳篷打卡位📸,就決定去試吓,今次我哋試嘅係佢粉紅色主題嘅Tea set🎀。🌸ᴘɪɴᴋ ᴛᴇᴀɢᴀᴛʜᴇʀ ᴀғᴛᴇʀɴᴏᴏɴ ᴛᴇᴀ sᴇᴛ🦩 $𝟸𝟼𝟾 ғᴏʀ ᴛᴡᴏ成個Tea set粉紅色嘅嘢唔多,但係打卡都靚嘅🥰食物方面,甜品偏多,鹹食嘅比例同份量都太少,食落好膩😣甜品普普通通,咸食入面,個海蝦忌廉芝士香草包 同 煙三文魚蛋白芝士撻 做得幾出色,估唔到芝士同蝦個味道咁甲😋😋整體嚟講佢算係對得住呢個價錢嘅,只係咸食多番少少就會更加好😙。💋ᴘɪɴᴋ ᴋɪss ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ🍸 & 👼🏻ᴘɪɴᴋ ᴀɴɢᴇʟ|ᴍᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ🍹 (ᴛᴇᴀ sᴇᴛ包埋)透明個杯,有酒精成份,飲落似荔枝梳打特飲。偏奶白色個杯,冇酒精,裏便有椰奶,飲落似雜莓味嘅椰奶咁。好鍾意佢上邊放咗塊橙乾😂望落好得意。🧀xxxxxx焗薯皮🥔 $𝟿𝟾 (唔記得咗個名😅)由於個friend有張coupon要夠$300先用得,所以我哋就叫多個焗薯皮,本身見到呢個價錢以為份量都幾大啦,點知就得四件,唔係好抵食,而且佢焗得

ᴘɪɴᴋ ᴋɪss ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ & ᴘɪɴᴋ ᴀɴɢᴇʟ ᴍᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ

透明個杯,有酒精成份,飲落似荔枝梳打特飲。

🧀xxxxxx焗薯皮🥔 $𝟿𝟾 (唔記得咗個名😅)
xxxxxx焗薯皮

由於個friend有張coupon要夠$300先用得,所以我哋就叫多個焗薯皮,本身見到呢個價錢以為份量都幾大啦,點知就得四件,唔係好抵食,而且佢焗得好硬,好似食緊餅咁,食落個底苦苦地,焗返短少少時間會好啲🤷🏼‍♀️

其實之前喺IG度見到嗰個係紫色嘅Tea set 🔮,嗰兩杯嘢飲勁靚💓,打卡滿分,所以去到係粉紅色嘅有少少失望,希望佢紫色個Tea set會再出啦~
題外話/補充資料: P.S. 如果天氣唔太凍,記住要book戶外位坐啊,外面勁好feel🤫🤫
2021-01-09
  • ᴘɪɴᴋ ᴛᴇᴀɢᴀᴛʜᴇʀ ᴀғᴛᴇʀɴᴏᴏɴ ᴛᴇᴀ s