餐廳: 龍點心 (Eastcore)
資訊:

今晚同咗老婆食依間點心。佢啲款色都幾特別。春風得意腸。雖然好多酒樓都食到。而佢都做到水準之上。份量都幾大。裏面都脆。但佢比其他特別就係多咗三款汁點嚟食。有正常豉油。有甜酸醬。仲有麻醬。好似食左三個點心咁抵番。另外叫咗個蝦多士。都係水準之上。10分香脆。但份量略少。跟住叫咗一個黑松露餃。依個都10分驚喜。賣相就好似星空咁好靚。啲皮做得好唔會淋同爛。唔係得個樣。裏面亦都有好重嘅黑松露味。有啲菇碎咁樣。其實另外仲叫咗黑金流沙包。都是水準之上。鹹蛋黃墨魚燒賣。墨魚很彈牙。裏面包住鹹蛋黃醬。幾特別。還叫了一個馬拉小籠包。個湯汁有啲似肉骨茶。有熟悉嘅感覺。唔係一般小籠包嘅湯汁。特別得嚟味道都不錯。總結食得太多普通點心可以試吓依間特色點心。味道唔伏之餘還有驚喜。賣相都不錯。只是價錢略貴。但仍然值得再試
今晚同咗老婆食依間點心。佢啲款色都幾特別。

另外叫咗個蝦多士。都係水準之上。10分香脆。但份量略少。

2023-05-10