餐廳: 龍皇酒家 (開源道)
資訊:

2017-01-17 1889 瀏覽
今日家庭聚會飯出左去龍皇酒家都食,裝修雖然唔算好特別高雅既酒樓式裝修,整整齊齊既餐桌,已經比人感覺好舒服,仲要加個嬴晒既境,對住個海食飯,胃口都大d!掛住食同傾計,只記得影小小食物既相小籠包皮薄餡料多,味道又唔錯,一口咬落去湯汁流晒係口入面,真係好正!椒鹽鮮魷,師傅炸得好金黃鬆脆,面頭曬上好多既炸過既蒜粒,好惹味,鮮魷好爽口好彈牙,好好味!鹹魚雞粒豆腐煲,遠遠已經聞到好香既鹹魚味,熱辣辣既雞粒豆腐都切到細細粒一齊煲,岩晒撈飯食!龍蝦湯海參,海參口感淋淋地非常好索晒濃郁既龍蝦湯味,食落真係又多汁又好味!今晚主角大閘蟹,一大碟排得整整齊齊好靚仔,又大隻又多膏非常好味,肉質都好鮮甜好甜,點埋酸酸既醋一齊食,更有另一番風味!
掛住食同傾計,只記得影小小食物既相