我食2公1乸大閘蟹餐。先上左的前菜及芺蓉羮我都覺得好味的。跟著主角出場,先黎4隻公(每人2隻),原來呢度已經有好大分別。第一隻公:㩒下會見到的黃油係腳肉之間。但蟹膏唔香,肉質梅既身同腳(唔係一梳梳),中間最好味既膏位唔jam口,溶散既。第二隻公:蟹膏比較甘香jam口,肉質全部一梳梳既,蟹味較第1隻濃好多。蟹乸:好好味,膏又多,又甘香,蟹肉都係一梳梳既。(係呢度加番1粒星)之後送上薑茶(正常),炸蠔都尚算正常,然後上既餸就出晒事啦。黑醋霜降肉:仲差過2餸飯果的糖醋骨,真係只食到汁醬同埋大量既醃肉粉味。竹生杞子浸菜苗:竹生係絲,所以一注絲計埋應該有1條竹生,菜苗就係白菜孫,最大果塊都唔過2指芝麻湯丸:個皮完全唔煙勒,一食就知,等同於而家的麵包好似食空氣既感覺。
我食2公1乸大閘蟹餐。先上左的前菜及芺蓉羮我都覺得好味的

2022-10-14