2024-04-11 16 瀏覽
成日見到呢間雞湯米線大排長龍,決定同朋友試試佢😂我地叫咗兩款米線同啲小食,整體只好普通,冇咩驚喜。❣️椰子雞米線❣️姬松茸竹笙花膠雞米線兩款米線既湯實在太淡!特別係椰子雞,只係得淡淡椰子味,雞味都欠奉。松茸雞湯相對濃少少,但湯底都係唔及格,令人失望。雞肉就幾唔錯,肉質嫩滑得黎唔會好鬆散,而且肥瘦適中,又有雞香味。但個人覺得雞湯米線係湯底更重要,呢方面真係爭啲。❣️麻藥蛋❣️金磚豆腐麻藥雞蛋話平唔平,都成十四蚊粒。食呢啲蛋梗係想食流心蛋黃,但一上檯就見到熟得滯,當堂失望咗🥲金磚豆腐係好食既,豆腐嫩滑熱辣辣,炸皮酥脆。總結:食物質素好普通,可能係期望太高,真係幾令人失望,店員態度亦麻麻。唔值得為呢間鋪頭再排隊,經過諗住食簡單快餐既時候先會考慮。

❣️椰子雞米線
❣️姬松茸竹笙花膠雞米線

❣️麻藥蛋
❣️金磚豆腐
金磚豆腐係好食既,豆腐嫩滑熱辣辣,炸皮酥脆。