2017-04-20 425 瀏覽
越南出晒名嘅錦麗牛肉河粉專門店,依家都進駐左香港。聽聞佢好味到連越南人都讚好味 ,仲要稱佢為越南胡志明市裏面最好食嘅牛肉粉。所以我就一於去apm會一會下佢。一坐低店員就會送上一杯九層塔同芽菜用黎放係牛肉河粉,用黎增加風味同囗感,仲要任添吾嬲。湯底絶對係碗牛肉河粉嘅靈魂,飲得出真材實料,有濃郁嘅牛味。我叫嘅錦麗錝合河粉裏面有生牛肉,熟牛肉同牛丸。生牛肉肉質嫩滑,熟牛肉其實係牛腩,煮得夠淋完全吾會靭,牛丸亦爽口彈牙。整體美中不足就係湯㡳吾係太夠熱,否則就完美啦。牛油雞翼真心超正,好香嘅蒜蓉味同埋外皮炸得非常之脆身,咬開雞翼D肉汁即刻炸出黎, 絕對做到皮脆肉嫩嘅效果。
錦麗綜合粉
牛油雞翼