餐廳環境簡約整潔,分咗兩邊,可以食鐵板燒或者廚師發辦Omakase,今次我哋就揀咗鐵板燒。今日嘅師傅網絡比較嚴肅👨🏻‍🍳但係佢嘅手勢都好有功架,好流暢!食物嘅擺盤都好認真,好似睇左一場表演咁😳真心勁😳🔸前菜前菜有沙律、鱈魚乾、螢光魷魚乾、蒸蛋🔸銀鱈魚🐟銀鱈魚肉質好嫩滑、厚肉,魚皮分開左煎,煎到好脆身!食落有兩種唔同既口感,調味亦都掌握得很好,唔會過鹹。🔸廣島蠔🦪隻隻蠔都漲卜卜😍師父先將煙肉香葱炒香,再加入櫻花蝦,味道好香😛🔸原隻虎蝦🦐由虎蝦既處理更睇得出師傅既功架👍🏻完美地將蝦頭蝦身分開再去殼!上碟既時候分開三個部分:蝦頭、蝦肉同蝦腳🦐師傅叫我地先食蝦肉,肉質爽彈,食落好鮮甜☺️蝦頭帶有淡淡既蝦膏香味,最後再食埋蝦腳,鹹鹹香香又脆身,幾過癮🤣🔸美國安格斯薄燒🥩一大匙一大匙蒜蓉放落鐵板,再加好多好多油🤣淨係依個步驟已經聞到好香,再加埋香葱炒香!師傅先將牛肉煎香,再用牛肉卷住炒香左既葱蒜!牛肉本身質素好高,肉質好嫩,牛味好香🐮加埋啲配料好好食😍🔸時令鐵板配菜有秋葵、番薯、杏鮑菇、南瓜,最鍾意係塊番薯,好香甜😍🔸炒飯用上蘭王蛋炒飯,簡單用上蔥、煙肉🥓炒得好香好香,蛋香味好出!🔸炒雜菜、湯、甜品

🔸前菜
前菜有沙律、鱈魚乾、螢光魷魚乾、蒸蛋

🔸銀鱈魚🐟

🔸廣島蠔🦪

🔸原隻虎蝦🦐

🔸美國安格斯薄燒🥩

🔸時令鐵板配菜
有秋葵、番薯、杏鮑菇、南瓜,最鍾意係塊番薯,好香甜😍

🔸炒飯

🔸炒雜菜、湯、甜品
最後食埋炒雜菜、連同鰹魚海帶湯,甜品有抹茶蕨餅,整體食物都高質,感覺性價比好高!

📍#菊月町 (#觀塘美食)
#觀塘 鴻圖道23號利登中心地下1號舖