2022-11-29 68 瀏覽
常常去觀塘食飯, 知道此餐廳晚餐又有新套餐,半自助buffet,食物質素拍得住星級酒店,只係一半價錢左右,非常吸引😀🦐 凍盤海鮮 番本之選有好大隻的大蝦,大大隻翡翠螺🐚,三文魚刺身高質素肥美,擺放得十分齊整精緻, 高質素。🥬 沙律蔬菜 新鮮程度同酒店的 a la carte 同級,有冰菜,羽衣甘藍,羅馬生菜,藜麥。還有特色的醃製涼拌, 麻辣蓮藕 青瓜 雲耳 等等,非常好味, 即使我唔食辣的 都食過不停。🥓 冷肉拼盤有 4-5款,仲有煙三文魚,好齊全。🍡 香港特色小食 魚蛋燒賣,避風塘蘿蔔糕, 雞翼腸仔等等,唔好以為係一般貨色, 完全有小時候大排檔的風味。🍰 甜品10+款 一定要試靜岡焙茶蛋糕,茶味香濃, 還有芝士蛋糕,同有我最喜歡的蝴蝶酥 。 🍽 食到這裏 .....buffet 非常高質素,我差不多每樣食咗兩轉, 已經好飽飽,之後的main course 有啲食唔落Main course 選擇有十幾款。 包括寶雲酥羊鞍 🐏,伊比利亞 黑毛豬🐽 ,建議七成熟,北海道帶子等等,部分要加少少錢, 款式相當多元化, 一定會揀到啱食的。這個semi buffet套餐,價錢相當大眾化自助沙律吧

🦐 凍盤海鮮 番本之選

🥬 沙律蔬菜

🥓 冷肉拼盤有 4-5款,仲有煙三文魚,好齊全。

🍡 香港特色小食

🍰 甜品10+款

🍽 食到這裏 .....

Main course

這個semi buffet套餐,價錢相當大眾化
自助沙律吧 $268
main 加自助沙律吧 $298+

🥂 餐廳有一個好大的酒房, 眼見好多客人齋飲酒,十分寫意。餐廳環境座位梳化,都好寬敞舒,坐得好舒服。

2022-11-08