2019-06-22 4013 瀏覽
約左閏蜜食飯, 佢地話不如試下呢間西餐, 我睇見位置都方便, 食物似乎都唔錯, 於是book定位黎到後, 原來餐廳好大, 環境幾舒適, 食物種類好多, 我地揀左好耐先揀左個串燒拼盤食住先串燒拼盤,有11串, 以肉類和海鮮為主, 配菜係薯條, 可以2至4人食醬汁除左茄汁外, 仲有 沙嗲汁, 泰式生蝦汁, 泰式羅望子醬, 將串燒蘸上不同醬汁, 更加惹味串燒包括, 白鱔, 油脂豐腴, 雖然魚骨可以直接食, 但個人覺得骨比較粗, 自己食前先起骨. 再整件白鱔入口更好味海虎大蝦, 非常鮮甜, 又唔會燒到好乾北海道帶子夠鮮味三文魚油脂甘香, 肉質唔鞋口澳洲牛肉, 雖然燒至全熟, 但牛味豐富西班牙黑毛豬五花腩, 肉質嫩滑, 充滿油香, 但也不會過份油膩雞翼燒得夠焦香, 帶點孜然味辣肉腸有兩款, 內裡juicy, 辣辣地幾惹味蔬菜類就有粟米 &脆玉瓜車厘茄串食完串燒, 已感覺有7分飽, 但又未必食得落多個主菜, 而且我地被甜品吸引左所以叫左2個甜品, 法式芒果拿破崙 & 焗酥皮香蕉卷, 侍應提醒係即叫即焗, 所以要等起碼20MINS法式芒果拿破崙, 做得出色, 酥皮鬆脆可口配軟滑忌廉, 味道唔太甜,

海虎大蝦, 非常鮮甜, 又唔會燒到好乾
北海道帶子夠鮮味
三文魚油脂甘香, 肉質唔鞋口
澳洲牛肉, 雖然燒至全熟, 但牛味豐富
雞翼燒得夠焦香, 帶點孜然味
辣肉腸有兩款, 內裡juicy, 辣辣地幾惹味
蔬菜類就有粟米 &脆玉瓜車厘茄串

法式芒果拿破崙, 做得出色, 酥皮鬆脆可口配軟滑忌廉, 味道唔太甜, 芒果新鮮, 配自家製開心果雪糕, 有粒粒開心果碎

焗酥皮香蕉卷配自家製焦糖雪糕
酥皮外皮一樣鬆脆而不易散開, 有大師級水準,  配搭香甜香蕉, 實在太好味

飲品種類繁多, 我地唔想飲酒都有其他選擇
登堂奶蓋茶, 茶底應該由幾種茶葉溝成, 茶味清香, 無苦澀味, 無糖分, 蓋上豐盈幼滑芝士奶蓋, 好飲, 可媲美街外排成粒鐘既飲茶專賣店

玫瑰果茶, 係熱飲, 用精美雲石花紋的茶壺遞上, 玫瑰果茶微酸芳香, 有D 似山楂味, 含豐富維他命C, 更有抗氧化功效, 好啱女仔飲