餐廳: 犀牛犀牛 (巧明工業大廈)
資訊:

犀牛犀牛,終於進駐觀塘區啦😎去開觀塘買嘢,發現到有間新開嘅犀牛犀牛! 近年犀牛犀牛係好多區都開店,今次係觀塘區!一向都欣賞犀牛犀牛嘅蛋餅,蛋味好香!蛋皮煙韌,真係好似係台灣食緊咁🤭今次我簡咗肉鬆蛋餅, 除咗肉鬆餡入邊仲有青瓜絲,其實呢個配搭係幾好,因為如果成個蛋餅全部都係肉鬆嘅話個口感會好乾, 配上帶青瓜絲清新得黎又會健康啲,可以平衡返😝另外仲有捲餅可以選擇,捲餅就係脆身,類似手抓餅咁,一樣係咁好食嘅,因為我喺另一間分店都食過捲餅,只不過我自己個人係鍾意食煙韌嘅蛋餅😋😋飲品我叫咗大甲芋頭鮮奶(熱飲) , 芋頭味好香,但又唔會好甜, 都相當足料,每飲一啖都有芋頭蓉而且亦綿密!好味呀😋😋😋呢度絕對係觀塘打工仔嘅福音,上司請食tea, 自己Lunchtjme 落街買外賣, 又或者係唔好彩要OT 提下神嘅好地方😜
犀牛犀牛,終於進駐觀塘區啦😎

去開觀塘買嘢,發現到有間新開嘅犀牛犀牛!

肉鬆蛋餅

大甲芋頭鮮奶